Training

In 2021 gaan we verder met de lessen van trainer Gert-Jan van der Vegt. Wil je nog meedoen aan de lessen van Gert-Jan? Stuur dan een mailtje of appje naar Richard Potze. De kosten van de training zijn € 7,50 per les, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Gert-Jan stelt zich hieronder even voor:

 

Hallo,

Mijn naam is Gert-Jan van der Vegt, woon samen met mijn sportieve gezin in Emmen en werk naast het tennislesgeven bij NHL Stenden hogeschool Emmen als HBO-Sport coördinator voor de drie Drentse vestigingen (Emmen, Assen en Meppel). Ik heb een eigen tennis-/padelshop (rackets, bespanningen etc.) en geef sinds mei 2018 met plezier tennis-en padel les bij LTC Dalen. Last but not least: ROLSTOELTENNIS: Voor deze doelgroep heb ik sinds begin jaren negentig (regio) trainingen verzorgd in Drenthe (Zuidwolde, Vries, Hoogeveen en sinds 2 jaar bij LTC Emmen i.s.m. Ester Vergeer Foundation). Ook heb ik samen met anderen Ranglijsttoernooien georganiseerd in Meppel en Wierden.

Klein stukje historie:

Eind jaren tachtig ben ik begonnen met lesgeven bij LT Compas (Emmer-Compascuum). ’s Winters in de Zuidoosthal, ’s zomers op de buitenbanen. Competitie spelen bij TATC (Ter Apel). Daar kwam begin jaren negentig TC Sellingen bij. Daarna ben ik als hoofdtrainer gevraagd bij TC Suthwalda (Zuidwolde Drenthe). In die tijd werkte ik ook in de indooraccommodatie van het Pagecentrum in Stadskanaal. Dat heb ik drie jaar gedaan, toen ben ik verkast naar Are You Ready in Vries waar ik 19 jaar ben gebleven. Ik heb daar vooral de jeugd opgeleid en op alle niveaus mogen lesgeven van beginner tot regionaal en ook nationaal.

Maar naast deze uren en het coachen op de banen in Vries en het hele land was er ook ruimte voor de gezellige “recreatieve uren”. Onder andere het (mede) organiseren van tenniskampen, diverse jeugdactiviteiten en lesserstoernooien (met /zonder BBQ) gaven ook veel voldoening.

Waar ik natuurlijk bijzonder trots op ben zijn de onderscheidingen die ik in de afgelopen jaren heb mogen ontvangen. In 2005 zowel de Drentse districtsbeker van de sectie wedstrijdtennis als de uitreiking van de KNLTB zilveren speld. In 2017 heb ik van de Esther Vergeer Foundation hun “1-tjes award” mogen ontvangen.

Visie

Mijn visie is dat iedereen kan leren tennissen, alleen moeten we dit doen op ons eigen niveau. De kunst van lesgeven is om dit dus aan de persoon/karakter aan te passen. Je moet je tijdens het sporten kunnen ontspannen en niet te veel moeten nadenken. Natuurlijk kan dit niet direct maar moet er wel een goede basis liggen. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van je achtergrond en het aantal keer dat er naast het lessen op niveau wordt geoefend.

Doel voor Valthermond is om per direct alle jeugd te enthousiasmeren voor deze mooie sport. Binnenkort ga ik samen met het bestuur voor deze doelgroep een mooie aanbieding maken, zodat iedereen tegen een introductieprijs kan kennismaken. Bij voldoende animo gaan we ook in de winter trainen in de zaal (Brughuus). Naast de jeugd gaan we natuurlijk ook (nieuwe) activiteiten organiseren voor de senioren, zodat ook deze doelgroep gebruik kan maken van de tennisbanen en natuurlijk ook de nieuwe verbouwde kantine.

Heb je vragen over de (privé) trainingen of ben je op zoek naar een nieuw tennis- of padelmateriaal?
Stuur een mail naar: Gert-Jan@vdvsport.nl

Tot binnenkort op de tennisbaan! De lessen starten begin April

Gert-Jan van der Vegt